Op 14 februari 2020 ondertekenden de gemeentesecretaris van gemeente Wijk bij Duurstede en de directeur van stichting Binding, de landelijke Direct Duidelijk-deal. Met deze deal spreken zij af dat alle medewerkers direct duidelijk gaan communiceren met de inwoners.

De adviesraad is hier blij mee. In 2019 nam de adviesraad contact op met de gemeente om te spreken over het belang van heldere communicatie in de contacten met inwoners. Dit is immers een belangrijke voorwaarde zodat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen. De gemeente was al actief op dit terrein maar zet er nu extra op in. O.a. ook door het aansluiten bij deze landelijke campagne waar steeds meer gemeenten en instellingen zich bij aansluiten en van elkaar leren.

Wat betekent direct duidelijk communiceren?

• Je gaat uit van de lezer of luisteraar.
• Je kiest voor een persoonlijke aanpak.
• Je zorgt ervoor dat de taal die je gebruikt begrijpelijk is.

De ambtenaren en medewerkers van stichting Binding maken gebruik van schrijftips, handige software en een checklist. Ook volgen zij een speciale cursus. Op deze manier proberen zij de communicatie te verbeteren.

Hoe kunt u als inwoner helpen?

Op de website van de gemeente kun je op deze pagina aangeven wat je niet begrijpt in brieven, e-mails en sociale media zodat de communicatie continue verbeterd kan worden.

Categories:

Tags:

Comments are closed